Tunmousse med appelsinsalat
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 2 ds. tun i vand
- ½ salatløg
- 2 spsk. creme fraiche 38%
- 4 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. friskhakket dild
- Salt og peber
- 2 blade husblas
- 1/2 citron Saft af citron
- 25 g pistacienødder
- 12 grønne asparges
- 2 appelsiner
- 150 g store flotte rejer
- Frisk kørvel
Sådan gør du
- Tun drænes for vand og kommes i en blender eller en foodprocessor sammen med hakket løg, creme fraiche, mayonnaise og dild. Blendes til en ensartet masse og smages til med salt og peber.
- Husblas udblødes i vand, kommes i en lille kasserolle eller vandbad med det væske, der følger med og smeltes ved lav varme. Citronsaften røres i, og det hældes i tunmassen, mens der blendes yderligere.
- Find en passende form og smør den med olie. Gerne en silikoneform, som er let at få moussen ud af. Fyld moussen i formen, dæk den til og sæt den på køl minimum 2 timer, og meget gerne 3-4 timer, så den kan sætte sig.
- Knæk bunden af de grønne asparges, skær dem i mindre stykker, overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge 4-5 minutter, hvorefter de drænes og afkøles.
- Skær skrællen af appelsinerne og skær fine filetter ud.
- Tag den færdigsatte mousse ud af formen og anret med grofthakkede pistacienødder samt en frisk salat af asparges, rejer, appelsinfileter og kørvel til.