Orientalsk bulgursalat med skindstegt laks
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 4 stk. Glyngøre Færøske lakseportioner
- 3 dl bulgur
- 5 dl letsaltet vand
- 1/2 agurk
- 20 stk. små cherrytomater i forskellige farver
- 125 g sugarsnaps
- Bredbladet persille
- Dild
- Olivenolie
- 1 stk. citron
- Salt/peber
Sådan gør du
- Kog bulgur i letsaltet vand i 12 minutter ved svag varme. Tag gryden af varmen, rør i bulguren og lad trække under låg yderligere 10 minutter.
- Skær agurk, cherrytomater og sugarsnaps ud i grove stykker og bland med den afkølede bulgur, grofthakket persille og dild, samt peber, lidt olivenolie og saft fra en halv citron.
- Varm en pande op med olivenolie. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad først. Læg gerne en tallerken over laksestykkerne, så skindet holdes nede mod panden. Steg ved middelhøj varme i 4-5 minutter, vend derefter laksestykkerne og steg færdig ved middel varme yderligere 4-5 minutter.
- Server bulgursalaten med sprødstegt laks, lidt ekstra krydderurter og citron.