Laks med krydderurter og kartofler

Ret: Aftensmad
Keyword: Laks
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT

Ingredienser

  • Glyngøre Laksefilet med skind
  • 1 stk. citron
  • Frisk timian
  • 600 g små kartofler
  • 1 bdt. frisk basilikum
  • 30 g pinjekerner
  • 40 g parmesanost 
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Et godt flute

Sådan gør du

  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og frisk timian. Skyl citronen, skær den ud i skiver og fordel dem rundt på/ved fisken. Bag laksestykket i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  • Skyl/rens kartoflerne og kog dem med skræl på i letsaltet vand i 10-12 minutter.
  • Basilikum, pinjekerne - gerne ristede og afkølede - revet parmesanost, olivenolie, salt og peber blendes i en minihakker, foodprocessor eller lignende, indtil pestoen har en fin konsistens.
  • Vend de lune kartofler med cirka halvdelen af pestoen og server med det bagte laksestykke samt knasende sprødt flute.

Herunder ser du vores øvrige opskrifter

Alle
Ingen opskrifter mather dit valg!