Laks med krydderurter og kartofler
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- Glyngøre Laksefilet med skind
- 1 stk. citron
- Frisk timian
- 600 g små kartofler
- 1 bdt. frisk basilikum
- 30 g pinjekerner
- 40 g parmesanost
- 1/2 dl olivenolie
- Salt og peber
- Et godt flute
Sådan gør du
- Læg laksen på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og frisk timian. Skyl citronen, skær den ud i skiver og fordel dem rundt på/ved fisken. Bag laksestykket i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
- Skyl/rens kartoflerne og kog dem med skræl på i letsaltet vand i 10-12 minutter.
- Basilikum, pinjekerne - gerne ristede og afkølede - revet parmesanost, olivenolie, salt og peber blendes i en minihakker, foodprocessor eller lignende, indtil pestoen har en fin konsistens.
- Vend de lune kartofler med cirka halvdelen af pestoen og server med det bagte laksestykke samt knasende sprødt flute.