Marinerede sild på kartoffelkompot med tre slags løg
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 4 stk marinerede sildefileter
- 2 stk rødløg
- 0,5 dl eddike
- 0,5 dl sukker
- 1 tsk havsalt
- 2 stk laurbærblade
- 5 stk sorte peberkorn
- 2 stk bagekartofler
- 2 spsk smør
- 2 spsk piskefløde
- Havsalt
- Friskkværnet sort peber
- 4 stk skalotteløg
- Lidt hvedemel
- Neutral olie
- 4 skiver rugbrød
- 8 stk hjertesalatblade
- 1 stk skalotteløg i fine skiver
- 1 håndfuld brøndkarse
Sådan gør du
- Skær rødløg i både.
- Varm eddike, sukker, havsalt, laurbærblade og peberkorn op i en gryde, indtil sukkeret er opløst.
- Hæld blandingen over rødløgene.
- Skræl og skær kartoflerne i tern. Skyl og kog møre i cirka 12 minutter.
- Mos kartoffelternene med smør og fløde. Smag til med salt og peber.
- Tilbered de ristede løg (se tip).
- Smør rugbrød med afkølet krtoffelkompot, læg rugbrødsskiven på hjertesalatblade og top med sild, tre slags løg og brøndkarse.
TIP:
- Ristede løg: Skær skalotteløgene i fine skiver og vend dem grundigt i hvedemel. Ryst skiverne fri for en del af melet i en sigte. Opvarm en neutral olie f.eks. vindruekerneolie i en gryde og steg løgringene gyldne.