Fennikelsalat med kryddersild og bagte tomater
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 1 gl. Glyngøre Kryddersild i fileter
- 1 dl ufarvet eddike
- 1 dl vand
- 1 dl rørsukker
- Friskpresset citronsaft
- 8 cocktailtomater på stilk
- 2 rødløg
- 5 vagtelæg
- 1 fennikel
- Lidt olivenolie
- Salt og peber
- Friske urter, eks. dild og kørvel
Sådan gør du
- Start med de syltede rødløg, evt. dagen før. Bring eddike, vand og sukker i kog, tilsæt fintsnittet rødløg og lad det simre i 3 minutter.
- Tag løgene op og lad lagen koge ind ved kraftig varme i 5 minutter. Tilsæt lagen til løgene sammen med friskpresset citronsaft og lad det afkøle helt.
- Læg tomater i et ildfast fad, dryp med olivenolie, krydr med lidt salt og peber og bages i ovnen ved 120°C i 45 minutter.
- Vagtelæg kommes forsigtigt i kogende vand, koges i 3 minutter, afkøles under koldt vand og pilles.
- Fennikel skylles, halveres og snittes ultrafint med kniv eller på mandolinjern. Anret fintsnittet fennikel og lune bagte tomater på et stort fad.
- Halver kryddersildefileterne på langs og anret dem som små buketter på fadet. Anret de halve vagtelæg og syltede rødløg, Krydr med salt og peber og top med friske urter.