Salade Nicoise
med store stykker Tongol tun og grøntsager
Portioner (Indtast): 10 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 1000 g Glyngøre Tongol tun i vand
- 10 kartofler
- 5 æg
- 500 g grønne bønner
- 1 bdt forårsløg
- 0,5 dl olivenolie
- 1 citron
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- 100 g sorte oliven
- 10 stk Glyngøre benfri sild
- 1 bdt basilikum
- 500 g groft brød
Sådan gør du
- Dræn tunen for vand.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, lad dem afkøle, pil og skær i tern.
- Kog æggene i 6-7 minutter, afkøl, pil og skær dem i kvarte.
- Rens de grønne bønner, blancher dem i kogende vand i 2-3 minutter, afkøl under koldt vand og snit dem diagonalt.
- Vask tomaterne og skær i både.
- Rens forårsløg og skær i fine strimler.
- Bland dressingen af olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber.
- Anret salaten på et stort fad med tun i flotte brudte stykker, kartofler, grønne bønner, tomater og forårsløg og vend dressingen rundt i salaten.
- Anret til sidst med oliven, benfri sild, kvarte æg og frisk basilikum.
- Server salaten med groft brød til.