Fish and chips med moste ærter og tartarsauce
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 4-6 stk. sprødbagt sejfilet
- 600 g kartofler
- Olivenolie
- Paprika og/eller barbecue-krydderi
- 500 g ærter fra frost
- 4 spsk. mayonnaise
- 4 spsk. creme fraiche 18%
- 1 tsk. dijonsennep
- 1/2 løg (evt. rødløg) finthakket
- 2 spsk. syltede agurker finthakket
- Blandede, hakkede krydderurter f.eks. dild, purløg, persille
- Salt og peber
- Citron
Sådan gør du
- Sejfileterne lægges på bagepapir på en bageplade og varmes i ovnen ved 200 grader (180 vedvarmluft) i 20-25 minutter.
- Kartoflerne skylles og skæres i mindre både, som vendes i olivenolie, salt, peber og krydderier. Bages i ovnen ved 200 grader (180 ved varmluft) i ca. 30 minutter.
- Ærterne optøs og blendes med en stavblender, sammen med lidt olivenolie, salt og peber. Det skal ikke nødvendigvis være helt blendet igennem – der må gerne være halve ærter og lidt småstykker imellem.
- Tartarsaucen røres af mayonnaise, creme fraiche, sennep, løg, syltede agurker, krydderurter, salt, peber og lidt citronsaft.
- Serveres med varme sprøde sejfileter, nybagte sprøde kartoffelbåde, iskolde moste ærter, hjemmerørt tartarsauce og et par citronbåde.