Dampet torsk med brændt smør og kapers
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 450 g torskefilet
- salt
- peber
- 1 stk persillerod skrællet og skåret i stave på den lange led
- 2 stk gulerødder skrællet og skåret i stave på den lange led
- 400 g små kartofler med skræl skyllet og skåret i tynde skiver
- rapsolie
- salt
- peber
- 150 g smør
- 1 spsk kapers
- ½ bdt dild plukket
Sådan gør du
- Forvarm en ovn til 225°C.
- Persillerodsstave, gulerodsstave og kartoffelskiver aftørres for vand og lægges i en frysepose.
- Tilsæt rapsolie, salt og peber og bland det hele godt sammen i posen.
- Bag grøntsagerne på en bageplade på bagepapir i ovnen i ca. 25-30 minutter.
- Smelt smørret til det bruner og dufter af nødder. Tilsæt kapers og friskkværnet sort peber.
- Skær torskefileterne i passende stykker og krydr med salt og peber.
- Damp fisken i 5-7 minutter i lidt vand under låg i en pande eller gryde med lav kant. Gerne på en rist, hvis det er muligt.
- Server de dampede torskefileter på et fad eller anret på tallerkener med de bagte grøntsager. Hæld forsigtigt det brændte smør med kapers over fisken lige inden servering og drys med friskplukket dild.