Dampet kullerfilet med blomkålscouscous
Portioner (Indtast): 4 portioner
PRINT OPSKRIFT
Ingredienser
- 450 g kullerfilet
- salt
- peber
- 250 g blomkål i små buketter
- 100 g blommetomater halveret
- 25 g pinjekerner ristede
- 50 g mandler hele og ristede
- 2 fed hvidløg
- ½ bdt bredbladet persille friskhakket
- 1 bdt basilikum grofthakket
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 knsp spidskommen stødt
- ½ stk citron skal og saft heraf
- sort peber friskkværnet
Sådan gør du
- Riv blomkålsbuketterne groft på et rivejern eller mandolinjern.
- Halver tomaterne og hak hvidløgene. Vendes i den groftrevne blomkål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over blomkålscouscousen.
- Rist pinjekerner og mandler på en varm og tør pande. Vendes i blomkålscouscousen lige inden servering.
- Skær kullerfileterne ud i passende portioner. Krydr med salt og peber.
- Bring lidt vand i kog i en gryde med lav kant under låg.
- Kullerfileterne dampes i cirka 4-5 minutter - gerne på en rist i gryden hvis muligt.
- Anret den dampede kullerfilet ovenpå blomkålscouscousen. Hæld en god olivenolie omkring fisken og blomkålscouscousen og pynt med friskhakket persille og basilikum.