Makrel fra Nordsøen
GLYNGØRE makrel er produceret på lækre makreller, som er fanget i Nordatlanten. Herefter er de tilberedt på bedste vis for at bibeholde den gode smag.
I GLYNGØREs sortiment finder du den klassiske makrel i tomat, som består af store stykker makrel, som er lagret i en smagfuld tomatsauce. Du finder også makrelguf, som er finhakket makrel i tomat. Glyngøre makrelguf fås både i dåser, i portionspakker og i tube.
Hvad er makrel?
Makrel er en pelagisk stimefisk, som lever i store stimer i overfladen og ned til 200 meters dybde. Makrellen lever i store dele af verden – helt fra det nordlige Norge til det nordlige Afrika. Makrellen bliver omkring 30-40 centimeter lang. Makrellen er i sæson hele året. Dog er det bedst at fange den i sensommeren eller efteråret, da det er der, makrellen er bedst.
Er makrel sundt?
Fisk er sundt og indeholder nogle næringsstoffer, som kan være svære at få gennem andre madvarer. Makrel er en meget fed fisk, som har et højt indhold af B-vitaminer og omega-3-fedtsyrer. Disse fedtsyrer og vitaminer er livsvigtige for vores helbred og nogle vi kun får gennem fisk.
Brug makrel til:
Makrel er blandt mange danskeres favoritpålæg, især hos børn. Mange kan godt lide deres makrel på ristet rugbrød med mayonnaise og rå løg på toppen. Prøv også vores opskrift på makrel på hjertesalat, som er et sundt og lækkert mellemmåltid til den lille sult.